top of page
Search

Aicina uz noslēdzošo raidījumu ciklā “Latvietis sirdī”

Pirmdien, 21. februārī plkst. 22.10 pēc Latvijas laika Sociālais medijs “LAIVA” aicina uz noslēdzošo raidījumu cikla “Latvietis sirdī” raidījumu, kurā uz sarunu aicināta Laura Ritenberga-Kinder no Vācijas. Sarunu vadīs Uldis Balodis, tai varēs sekot līdzi gan Youtube, gan Facebook platformās.




Sarunas viešņa Laura Ritenberga-Kinder ikdienā ir tiesu tulce un tulkotāja, kā arī valodniece, bet brīvajā laikā ir sabiedriski aktīva latviskās kultūras kopēja Vācijā – viņa ir Vācijas Latviešu amatierteātra - studijas "Ezīši" režisore, organizējusi diasporas amatierteātru festivālu LAIPA, darbojusies Pasaules Latviešu amatierteātru savienības (PLATS) valdē, ievēlēta Eiropas Latviešu apvienības (ELA) valdē, ir viena no tiešsaistes raidījuma “Uz skatuves” vadītājām. Raidījuma vadītājs Uldis Balodis palīdzēs klausītājiem un skatītājiem visā pasaulē iepazīt Lauru, kur rast iedvesmu un enerģiju, lai sniegtu pievienoto vērtību latvietības stiprināšanā ne tikai savā ģimenē, bet vietējā sabiedrībā, dzīvojot tālu prom no Latvijas.


Raidījums „Latvietis sirdī” laika posmā no 2021. gada maija līdz pat šim brīdim jau novadījis 20 sarunas ar diasporas latviešiem, kas atrodoties ārzemēs un kopj latviskās tradīcijas, kopojot tās paši un nododot arī tālāk nākamajām paaudzēm. Raidījumā tiek intervēti cilvēki no deju kolektīviem, latviešu skolām, biedrībām, kā arī latvieši, kas darbojas individuāli un ar lepnumu nes Latvijas vārdu pasaulē. Tiem, kuri vēlas noskatīties iepriekšējās sarunas, tās ir pieejamas šajā Youtube saitē: https://youtube.com/playlist?list=PLiSvdjAV8E1jckxMcujGbfW65wXSFTYTE


Līdz šim raidījumā viesojušies latvieši no visas pasaules: Inese Krūmiņa (Latvija), Zane Gūtmane (Anglija), Ritmas no D-Āfrikas, Īrijas, Latvijas un Lielbritānijas, -Elita Gavele (Latvija), Biznesa Bites no Vācijas, organizācija Kā latvieši Līgo pasaulē, Astra Plēpe-Bunga (Skotija), Arnis Drille (Vācija), Laura Putāne un Mārīte Kļaviņa (Vācija), Latvijas hokeja fani (Anglija, Dānija, Latvija), Guna Putāne (ASV), Eiropas Latviešu apvienība (ELA) vadītāja Justīne Krēsliņa, Dace Strom (Gērnsija), Lilita Krūze (Gērnsija), Itālijas un itāļu Šveices latviešu biedrība (ALISI), Latviešu-dāņu biedrība, LBĪ koris "eLVē", Laura Šmidberga un Latviešu bērnu un ģimenes biedrība Vesfoldā.


Projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Raidījums tapis projekta ''Sociālā medija LAIVA raidījumi latviešiem visā pasaulē'' ietvaros.


Papildu informācijai:

Elīna Balode

Sociālais medijs LAIVA

E-pasts: medijslaiva@gmail.com


35 views0 comments
bottom of page