top of page
Search

Ar mirdzošām acīm atskatamies uz 2022.gadu

Sveicināti jūsmājās, tuvās un tālās, visā plašajā pasaulē!

Sociālais medijs “Laiva” kopā ar jums jau trešo reizi piedzīvo jaunā gada sagaidīšanu. 2022.gads mums bijis visādā ziņā rosīgs un aktivitātēm bagāts.


“Laivas” komanda pērn novadījusi 160 raidījumus un sagatavojusi 31 videosižetu par dažādiem cilvēkiem un pasākumiem, kā arī aktīvi sekojusi līdzi notikumiem un mūsu tautiešu panākumiem gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Aizejošā gada sākumā “Laiva” aicināja tautiešus Anglijā izdancoties ballēs par godu Valentīndienai un Sieviešdienai. Lieldienas tika svinētas kuplā pulkā ģimeņu pasākumā “Raibās Lieldienas”.

Bijām vienīgie, kas atspoguļoja kultūras dienu Corby pilsētā maija sākumā un dosimies atspoguļot kultūras dienu nākamgad Swansea pilsētā, uz kuru aicinam visus ierasties un izbaudīt dziesmas, dejas, teātra izrādes.

Vasarā mēs par tautiešu saziedotajiem un pašu līdzekļiem devāmies uz Eslingenes Dziesmu svētkiem 75 Vācijā, kas bija lieliska iespēja iesildīties un sagatavoties XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, kas notiks 2023. gada vasarā, kad atzīmēsim šīs tradīcijas 150. gadskārtu.

2022.gadā “Laiva” noorganizēja Lielbritānijas čempionāta zolītē deviņus posmus, kur kopumā apmeklēja 43 zolmaņu. Cerams, ka caur Zoles spēli mēs spēsim iepazīties ar vairāk latviešiem. Kā arī pirmo reizi Zolīte notika Jāņu festivāla ietvaros.

Īpaša “Laivai” bija kopienu tikšanās ar Latvijas vēstnieci Ivitu Burmistri, kura no Anglijā dzīvojošajiem novusa spēlētājiem un atbalstītājiem saņēma dāvinājumā novusa galdu.

Oktobrī mēs devāmies uz amatierteātru festivālu “LAIPA” Oslo, Norvēģijā, kur filmējām un veidojām katras festivāla dienas dienasgrāmatu videoformātā. Un nākamgad visi gaidīti apmeklēt šo burvīgo festivālu “LAIPA” San Francisco, ASV.

Novembrī mums bija tas gods sadarbībā ar “Liepins club” vadīt 18.novembra svinības Rotherham pilsētā.

Decembrī “Laiva” jau otro gadu apmeklē Burtonas amatierteātra “Strops” rīkoto Ziemassvētku pasaku un bērniem sagādāja jautru, atraktīvu Ziemassvētku vecīti.


Novēlam, lai nākamais gads atnāk vēl jaudīgāks! Lai daudz brīnišķīgu mirkļu, ko iemūžināt gan atmiņās, gan fotogrāfijās! Lai apkārt labestīgi, pozitīvām idejām bagāti un iedvesmojoši ļaudis! Un globāli – lai miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts!



Uldis un Elīna Baloži

medijslaiva@gmail.com





79 views0 comments
bottom of page