top of page
Search

Birmingemas Mazajam teātrim pirmizrādes Londonā, Pīterboro un Dublinā

Birmingemas Mazais teātris iestudējis latviešu dramaturga Hermaņa Paukša lugu “Čir, čir!”, kurai pirmizrādes izsludinātas 29.aprīlī Londonā, 30.aprīlī Pīterboro un 7.maijā Dublinā.


Birmingemas Mazā teātra piedāvātā izrāde Hermaņa Paukša “Čir, čir!” ir pasaka pieaugušajiem par kādas impērijas dzīvi, plānotiem un neplānotiem notikumiem pavisam īsā laika posmā. Izrāde uzdod vairākus eksistenciāli svarīgus jautājumus un meklē atbildes uz tiem. Vai indēšana ir labākais veids kā novākt bosu no ceļa? Vai ir vērts plūkt puķītes iemīļotajam, ja iemīļotā nemaz nav? Un kuras profesijas pārstāvju pienesums sabiedrībā ir augstāk vērtējams - radošā vai praktiskā darba darītāja? Vai tā būs pasaka ar laimīgām beigām?

Birmingemas Mazais teātris tika nodibināts 2018.gada 4.maijā Latviešu Kultūras centra (Birmingemā) paspārnē. Teātra mērķi ir augstvērtīgi sasniegumi un katra dalībnieka personiskā izaugsme. Izrādes plānots spēlēt gan latviski, gan angliski. Teātris ir pagodināts nest latviešu teātra zinātnieces Līvijas Akurāteres vārdu. 2019. gadā piedzīvoja pirmās pirmizrādes Birmingemā un arī visu pandēmijas laiku teātris turpināja darboties integrējot savus aktivitātes jaunajos apstākļos gan strādājot attālināti, gan arī veidojot video projektus un videoizrādes. Ar jauno izrādi iecerēts doties viesizrādēs un piedalīties teātru festivālos Lielbritānijā un citviet pasaulē.

Izrāde tapusi arī pateicoties daudziem tās atbalstītājiem: Latvijas Republikas Ārlietu Ministrijai, Latvijas Republikas Kultūras Ministrijai, Latvijas Republikas Vēstniecībai Apvienotajā Karalistē, Eiropas Latviešu Apvienībai, Pasaules Brīvo Latviešu Apvienībai, Latviešu Kultūras Centram Birmingemā, Sociālajam medijam “Laiva”, Baltic Art Form un personīgi Kirilam Burlovam, Santai Siliņai, Artūram Saleniekam un Dzintaram Romānam.


Pirmizrādes:

29.aprīlī Londonā - Rudolf Steiner House, 35 Park Rd, London NW1 6XT.

Biļetes: www.eventbrite.co.uk - https://bit.ly/36Aux3O

30.aprīlī Pīterboro - Key Theatre, Embankment Rd, Peterborough PE1 1EF

Biļetes: www.keytheatre.org.uk - https://bit.ly/3wMbSww

7.maijā Dublinā – Clasac, Alfie Byrne Road, Clontarf, Dublin 3, Ireland

Biļetes: informācija sekos vietnē eventbrite.


Informācija par Birmingemas Mazo teātri – www.teatris.uk vai Facebook lapā www.facebook.com/BirmingemasMazaisteatris



Plašākai informācijai sazināties:

Dace Čaklā

Direktore

Birmingemas Mazais teātris

Tālrunis. +447914784603

Epasts: birminghamlittletheatre@gmail.com

15 views0 comments
bottom of page