top of page
Search

BIRMINGEMĀ DZEJAS DIENĀS 2021 SVIN VIZMU BELŠEVICU!

Jau ceturto gadu pēc kārtas Anglijas Vidienes Latviešu grāmatu draugu klubs sadarbībā ar Latviešu Kultūras centru Birmingemā Anglijas vidienē sapulcēja latviešus, lai svinētu Dzejas Dienas 2021. Šoreiz, 18.septembrī pasākumā “Ap to mirkli, ap skatienu vienu” godināja Vizmu Belševicu viņas 90-tās jubilejas gadā.



Diemžēl jau otru gadu pēc kārtas pandēmijas raisītās sekas liedza latviešiem sanākt un svinēt svētkus Birmingemas bibliotēkas ārējā terasē (The Library of Birmingham), tāpēc arī šogad pasākums norisinājās viesmīlīgajās Oikos Café telpās. Pasākumu vadīja Uldis Balodis (Socialais medijs LAIVA) un Elīza Čaklā (Birmingemas Mazais teātris).


Ar dzejas lasījumiem uzstājās Birmingemas Mazā teātra aktieri: Dace, Mārtiņš, Ance, Elza, Māris Roberts, Ernests, Inguss, Elīza, Ivars, Dināra un Ingmārs.


Lieliskās Imanta Kalniņa un Raimonda Paula ar Vizmas Belševicas vārdiem sacerētās dziesmas atskaņoja Birmingemas mūziķi - Ance Kazāka, Zigurds Šusters, Rob Luis un Īstais Mārtiņs. Skatītāji ar īpašām ovācijām lūdza atkārtot dziesmu “Es aiziet nevaru” Rob Luisa izpildījumā.


Radošie un enerģiskie dejotāji no Tautas deju kolektīva “Straumēni” un Vidējās paaudzes deju kopas “Pērkonītis” priecēja skatītājus ar Viestura Bērziņa, Lauras Rutkas un Zanes Jansones veidotajiem deju priekšnesumiem, kas tika radīti speciāli šim pasākumam. Dejotāji iejutās dziesmās “Dūdieviņš” un “Kamolā tinējs”. Savukārt, pārsteigumu sagādāja Bērnu un Jauniešu deju kolektīvs “Kaķīši”, kas Rūtas Bušaites interpretacijā vizualizēja Raimonda Paula un Vizmas Belševicas dziesmu “Tu nāc, tu ej”.


Šogad pasākumā ar svētku uzrunām un draudzīgiem sveiciniem bija ieradušās Latvian community association in the UK vadītāja Iveta Sūna un Latviešu Nacionalās Padomes Lielbritānijā pārstāve Inese Auziņa Smita. Abas mūsu goda vieses Birmingemas Dzejas Dienās piedalās ne pirmo reizi.


Pasākumu atbastīja Latviešu Kultūras centrs Birmingemā un pasākuma apmeklētāji, kas bija dāsni ziedotāji, lai segtu pasākuma telpu nomas izdevumus.


Latviešu Kultūras centrs Birmingemā ir bezpeļņas labdarības organizācija, kas saglabā, uztur, attīsta un veicina latviešu kultūru Lielbritānijā un pasaulē. Arī Anglijas vidienes latviešu grāmatu draugu klubs dabojas Latviešu Kultūras centrs Birmingemā paspārnē. Vairāk informācija https://www.facebook.com/LatviesuKulturascentrs un www.kulturascentrs.com.


Plašākai informācijai:

Dace Čaklā

Projekta koordinātore

Latviešu Kultūras centrs Birmingemā

Tālrunis. +447914784603

Epasts: latvianculturalcentre@gmail.com

10 views0 comments
bottom of page