top of page
Search

Internacionālais festivāls Ziemassvētku noskaņās

Ceturtdien, 15. decembrī LBĪ priekšsēdētāja Inguna Grietiņa - Dārziņa un IGD studijas meitenes - Kate Jurjāne, Zalja un Džalma Vītolas piedalījās Internacionālajā ģimeņu festivālā, kurš notika ļoti zināmā un populārā vietā Croke Park. Festivālā piedalījās 17 nacionalitāšu ģimenes un kopā ar latviešu māksliniekiem uz skatuves varēja sastapt mūziķus no Nigērijas, Ukrainas, Kenijas, Īrijas un Ruandas.


Pasākumu atklāja organizācijas New Communities Partnership ( NCP) vadītājs Tomas Bulnes un izpilddirektors Cherif Labreche. Vēlāk visi kopā noklausījās dažādu tautu muzikālos sniegumus. Bērniem tika piedāvātas krāsainas meistarklases - tika veidoti Ziemassvētku apsveikumi un spēlētas prāta spēles, tikmēr pieaugušie dālījās pieredzē un tirdziņā iepazinās ar piedāvājumu. Ātri paskrēja laiks un klāt bija Ziemassvētku. Prieks bērnu acīs bija neaprakstāms un visi tika pie ilgi gaidītām dāvanām. Noslēgumā sekoja arī dažādu tautu tradicionālo deju demonstrējumi un meistarklase visiem pasākuma dalībniekiem no Latvijas, Īrijas, Lietuvas, Ukrainas, Francijas, Gruzijas, Brazīlijas, Tanzānijas, Kenijas, Ivoires, Ruandas, Kongo, Bolīvijas, Venecuēlas, Somālijas, Taivānas, Nigērijas.


Vēlamies teikt lielu paldies organizatoriem - NCP, pasākuma atbalstītājiem - Īrijas republikas parlamentam, Dublinas domei, Eiropas savienības fondam, bērnu un ģimeņu aģentūrai “Tusla”, kopienu atbalsta aģentūrai “Pobal” un, protams, IGD studijas vecākiem un audzēkņiem par šo brīnišķīgo kopābūšanu un Latvijas vārda un mūzikas popularizēšanu dažādu tautu ļaudīm.


Lai visiem skaista 2022. gada nogale!


Foto no NCP organizācijas arhīva

LBĪ valde

1 view0 comments
bottom of page