top of page
Search

Koris “eLVé” uzaicināts piedalīties lielākajā Svētā Patrika dienas parādē

Koris “eLVé” būs vieni no 11 tautību grupām, kuri šogad atklās Svētā Patrika dienas ( St. Patrick’ s Day ) apjomīgo parādi Dublinā, kurā katru gadu piedalās vairāk kā 4000 dalībnieku, un apmeklē pusmiljons skatītāju klātienē un vēl vairāk to vēro nacionālajā televīzijā un internetā. Kopā ar latviešiem būs pārstāvētas arī Alžīrija, Indija, Peru, Venecuēla, Brazīlija, Moldova, Lietuva, Sīrija, Polijas, Spānija un , protams, Īrijas.


Vakar, 15. janvārī dalībniekus pirmajā tikšanās reizē sveica un šī gada parādes galveno tematiku un norisi izstāstīja Svētā Patrika dienas festivāla prekšsēdētājs Richard Tierney, menedžere Rachel Hopkins un citi organizatori.


Horeogrāfes Muirne Blooren vadībā visi klātesošie apguva pirmās ievadkustības , izrunāja potenciālos tēlus un vienojās par turpmāko grupu individuālo un kopīgo mēģinājumu plānu.


Pēc šīs tikšanās kora pārstāves Liene Eškina, Indra Jākobsone un mākslinieciskā vadītāja Inguna Grietiņa-Dārziņa atzina: “Tas būs neaizmirstams notikums mums visiem, esam ļoti apgarotas un laimīgas pieņemt šādu uzaicinājumu un piedalīties tajā. Tiekamies 17. martā, plkst. 12:00!”


Uzziņai.

Koris “eLVé” Svētā Patrika dienas parādē Dublinā piedalīsies jau trešo reizi. Iespriekš piedalījušies 2015. un 2017. gadā. Savukārt, piedaloties Dublinas priekšpilsētas Bray Svētā Patrika dienas parādē 2012. gadā, koris ieguva balvu par atraktīvāko kopienas grupas debiju.


Svētā Patrika diena ir īru nacionālie svētki, kurus svin visā plašajā pasaulē, taču visapjomīgāk tie tiek svinēti tieši Dublinā. Vairāk par šī gada svētkiem lasiet festivāla vadītāja Richard Tierney intervijā nacionālajā laikrakstā “The Irish time” šeit:



Foto: “Irish Mirror”

Teksts: koris “eLVé”


5 views0 comments
bottom of page