top of page
Search

Piecu Latviešu Biedrības Īrijā skolu Ziemassvētki jau tuvojas

Arvien spilgtāk ir jūtama Ziemassvētku tuvošanās un jau šajā nedēļas nogalē un nākošājā nedēļā skaisti svētku notikumi risināsies piecās Latviešu biedrības Īrijā skolās - Dublinā, Portlīšā, Droghedā, Vaterfordā un Slaigo. Par to, kas plānots, stāsta skolu vadītājas.


Ritma Prokopčenko: “Skolā "Saulgriezīte" Dublinā Ziemassvētku pasākums notiks 18. decembrī, kur dosimies līdzi Kukulītim un daudziem meža zvēriņiem - lāčiem, zaķiem un vilkiem, kas steigsies uz mūsu svētkiem! Noteikti skolas bērnus apciemos Ziemassvētku vecītis, par kura svētku gardumu maisu šogad rūpējas vecāki. Viss pasākums būs ietīts latviešu rotaļās. Būs apsveikumi, dāvanas un cienasta galds! Lai skaistu domu pilns šis Ziemassvētku laiks!”


Laura Zemvalde: “Skolā “Sauleszaķēns” Portlīšā svētkus svinēsim 18. decembrī. Šajā saltajā decembrī uzvilksim svētku džemperus un tiksimies, lai kopīgi, svētku mūzikai skanot, darbotos piparkūku darbnīcā, Ziemassvētku rotājumu, apsveikumu karstīšu izgatavošanā. Gaidīts būs ikviens mazs un liels Sauleszaķēns!”


Inita Slesareva:” Skolā ''Ābolītis” Droghedā Ziemassvētkus svinēsim 17.decembrī, ar latviešu dziesmu popielu, kur pat mazākie skolēni un vecāki atrādīs savus talantus. Vecāki gatavos cienastu un skolotājas parūpēsies par dekorācijām un Ziemassvētku egli. Šogad diemžēl Ziemassvētku vecītis nevarēs ierasties, jo ir stipri apledojuši ceļi, bet dāvanu maiss ir jau saņemts un gaida čaklos, radošos un mīļos audzēkņus.”


Antra Eisaka: “ Skolā "Jumītis" Vaterfordā Ziemassvētku zvaniņi skanēs jau 16.decembrī. Bērni sagatavojuši vecākiem pārsteiguma priekšnesumu "Rūķu darbi". Ziemassvētku ballītē mēs našķosimies ar gardumiem, spēlēsim spēles un iesim rotaļās. Ievēlēsimies Jaunā gada vēlēšanās, dedzinot brīnumsvecītes. Lai visiem skaisti šie Ziemassvētki un panākumiem pilns Jaunais gads!”


Vineta Mutule: “Skolā “Zemene” Slaigo uz šā gada pēdējo mācību meistarklasi skolēni un skolotāji tiksies 22. decembrī. Ziemassvētki ir burvīgs laiks, kad ir vēlme apkārtējiem dot siltumu un mīļus vārdus. Līdz ar to šajā nedēļā skola ,,Zemene" gatavos un rakstīs personalizētus apsveikumus latviešu senioriem, kuri dzīvo Slaigo un tās apkārtnē. Veidosim arī meistarklasi rakstīšanā un zīmēšanā ar saukli: ”Mana piparkūka". Vēl šogad bērniem būs pārsteigums no Laplandes Ziemassvētku vecīša video formāt'a un, protams, dāvanas.”


Foto no LBĪ skolu arhīva

LBĪ valde



2 views0 comments
bottom of page