top of page
Search

Raibās Lieldienas Witcombe ciemā Anglijā

Updated: Oct 26, 2022

16.aprīlī Witcombe ciemā norisinājās galda spēļu kluba "Čiekurs" rīkotais pasākums "Raibās Lieldienas". Bērnus, kas bija saradušies kuplā skaitā, sagaidīja un izklaidēja Lieldienu Zaķis Uldis.


Dienas sākumā bērni kopā ar vecākiem krāsoja olas pēc latviskām tradīcijām ar dažādiem zaļumiem un sīpolu mizām. Tie bērni, kas olas bija sagatavojuši vārīšanai, varēja apgleznot papīra olas un lielo svētku plakātu. Kad olu krāsošanas darbi bija beigušies, BJDK ''Kaķīši'' dejotāji nodejoja svētku deju programmu. Pēc bērniem, pasākuma viesus muzikāli izklaidēja Zigurds Šusters un Klāvs Freimanis. Pasākuma turpinājumā vecāki ar bērniem šķetināja novārītās olas un gatavojās aktivitātēm. Lieldienu Zaķis Uldis bērniem kā pirmo aktivitāti bija sagatavojis lekšanu ar maisiem. Bērni tika sadalīti četrās komandās un viņi ar lielu entuziasmu ņēma dalību. Nākamā aktivitāte bērniem bija olas nešana karotē, kur neviena ola necieta. Turpinot olu aktivitātes, bērniem nākamajā aktivitātē ola bija jānodod blakusstāvošam komandas biedram, olu nenometot. Arī šajā aktivitātē bērni bija ļoti uzmanīgi un neviena ola necieta. Kamēr bērni atpūtās un gatavojās nakamajām aktivitātēm, Lieldienu Zaķis Uldis aktivitātēs iesaistīja arī bērnu vecākus. Vecāki piedalījās jēlu olu tālmešanas un ķeršanas disciplīnā. Tā izvertās ļoti spraiga un smieklu pilna, jo olas bija nevārītas un rezultāts varēja būt neparedzams. Par uzvarētājiem tika atzīti Rūta un Viesturs. Pēc vecāku aktivitātēm, bērni ķērās pie olu ripināšanas un olu kaujām. Visas dienas garumā bērniem prieku sagādāja burbuļpūšamā mašīna, kas pūta burbuļus un bērni tos ķēra. Par dalību pasākumā, organizatori bērniem bija sarūpējuši nelielas dāvaniņas: krāsojamās kanvas un ūdenspistoles. Tā kā diena bija ļoti silta un saulaina, bērni vairāku stundu garumā šaudījās ar ūdenspistolēm un izmērcēja viens otru cauri slapjus. Kā papildus pārsteigums bija tirgotājs ar latviešu labumiem, pie kura bērni varēja iegādāties dažādus kārumus.

Projektu atbalsta Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas vēstniecība Apvienotajā Karalistē ar diasporas atbalsta programmas līdzekļiem.




Foto: Elīna Balode

Informāciju sagatavojusi

Elīna Balode

sociālā medija “Laiva” producente

medijslaiva@gmail.com

6 views0 comments
bottom of page